Oferta szkoleniowa z zakresu HACCP, GMP, GHP.
Pragniemy zaproponować Państwu przeprowadzanie obowiązkowych jak i dobrowolnych szkoleń. Przeprowadzamy szkolenia z zakresu zasad GMP
(Dobra Praktyka Produkcyjna) i GHP (Dobra Praktyka Higieniczna), systemu HACCP, kontroli właścicielskiej, znakowania produktów oraz minimalnej
wiedzy higienicznej obowiązującej przy produkcji i obrocie żywnością. Szkolenia przeprowadzane są pod względem teoretycznym jak i praktycznym
w formie prezentacji multimedialnej i ćwiczeń. Istnieje możliwość przeprowadzenia weryfikacji wiedzy pracowników w formie testu sprawdzającego.
Tematyka i zakres szkoleń przystosowana jest do specyfiki branżowej zakładu. Pracownicy produkcyjni szkoleni są z następujących zagadnień:
- ogólnych zasad systemów jakości HACCP, GMP i GHP
- podstawowych zasad higieny,
- zagrożeń zdrowotnych mogących wystąpić w żywności,
- zapobiegania zakażeniom krzyżowym,
- zasad mycia i dezynfekcji pomieszczeń i urządzeń,
- realizacji instrukcji stanowiskowych,
- prowadzenia zapisów systemowych,